موفقیت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در کسب گواهینامه گذار از کشاورزی رایج و تولید صیفی‌جات ارگانیک

سه شنبه 23 مرداد1397

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، محصولات مزرعه ارگانیک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، با رعایت موازین و اصول تولید محصولات ارگانیک و استقرار و اجرای قواعد مدون و متعارف، قادر گردید استانداردهای لازم برای کسب گواهینامه‌های گذار از کشاورزی رایج و تولید محصولات ارگانیک را پشت سر گذاشته و به این موفقیت دست یابد

در این تلاش موفقیت‌آمیز، استفاده از هر نوع سم و کودشیمیایی و مواد مصنوعی در فرآیند تولید صیفی‌جات متوقف گردید، به‌نحوی‌که از سال ۱۳۹۰ این قاعده کاملاً رعایت شد.

خانم دکتر فلاح پور مسئول کانون کشاورزی ارگانیک دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه  در تکمیل این خبر افزود:  مزرعه مذکور دارای سابقه اخذ دو دوره گواهی گذار از کشاورزی رایج بوده و از سال گذشته موفق به دریافت گواهی ارگانیک شده است. مزرعه ارگانیک این دانشکده، هم‌اکنون به یکی از مراکز تولیدات ارگانیک در شرق کشور تبدیل‌شده و اقلامی نظیر گوجه‌فرنگی، فلفل و… را به طریق مطمئن عرضه می‌کند و علاقه‌مندان می‌توانند از این محصولات در سبد غذائی خود سود برند.

شایان‌ذکر است که: کشاورزانی که از کشاورزی رایج به کشاورزی زیستی تغییر مسیر داده‌اند، به دوره گذار نیاز دارند. در این حالت بین آخرین کاربرد مواد ممنوع و گواهی زیستی، حداقل باید سه سال کامل فاصله وجود داشته باشد. علاوه بر این، همه جنبه‌های گواهی استاندارد به‌عنوان‌مثال برنامه احیای خاک و تناوب زراعی(باید حداقل دو سال کامل قبل از این‌که محصولات مزرعه گواهی شوند به کار گرفته شوند.

 لازم به ذکر است، کشاورزی ارگانیک یک سامانه مدیریت تولیدی جامع‌نگر است که موجب بهبود سلامت کشت‏ بوم از طریق حفظ و تقویت تنوع، چرخه‌ها و فعالیت زیستی خاک می‏شود. این نظام بر مدیریت مزرعه بر اساس اکوسیستم زراعی، حاصلخیزی خاک، سلامت گیاه، عدم مصرف مواد شیمیایی مصنوعی و انطباق با ساختارهای اقتصادی، زیست‌محیطی، فنی، بهداشتی و اجتماعی در هر منطقه تأکید دارد.

840367

840368

اخبار دانشکده

2020-11-18-07-03-26سه شنبه 27 آبان 1399              خانم دکتر محبت محبی و آقای دکتر آرش کوچکی از اعضاء هیات...
2020-11-18-06-48-34یکشنبه 25 آبان 1399   بوستان عمومی و نمایشی- موضوعی"کم نهاده"، با برخی رویکردهای طراحی پایدار فضای سبز از جمله خشک‎منظرسازی، با هدف استفاده...
2020-11-14-07-49-36شنبه 24 آبان 1399 شرکت توسعه صنعت کشاورزی طلای سپید شرق (پاژن) به عنوان یکی از شرکت های بزرگ تولید سمپاش در کشور، بخش تحقیق و توسعه خود را در گروه...
2020-11-14-07-38-29شنبه 24 آبان 1399 با ابلاغ قرارداد پژوهشي پسادكتري از سوي معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه، گروه آموزشي علوم و مهندسي آب دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي...
2020-11-14-07-37-26شنبه 24 آبان 1399 با ابلاغ قرارداد پژوهشي دانش آموختگي دكتري از سوي معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه، گروه آموزشي علوم و مهندسي آب دانشكده كشاورزي دانشگاه...
2020-11-04-05-56-16چهارشنبه 14 آبان با ابلاغ قرارداد پژوهشی پسادكتری از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشكده كشاورزی دانشگاه فردوسی...
2020-11-01-10-02-30یکشنبه 11 مهر 1399 هیات رییسه دانشکده کشاورزی، شنبه مورخ 1399/08/10 از مجموعه کارگاه ها و آزمایشگاه های گروه مهندسی بیوسیستم بازدید کردند. در این بازید...
2020-11-01-09-14-50دکتر محمد کافی، رییس دانشگاه، در حکمی دکتر آرش دوراندیش، دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به مدت دو سال به عنوان مدیر گروه آموزشی اقتصاد این...
2020-11-01-04-36-52یکشنبه 11 مهر 1399 کارگاه آموزشی هند و ایران در زمینه مدیریت منابع آب به طور مشترک توسط دانشگاه فردوسی مشهد و جامیا ملیا اسلامیا از 27 تا 29 اکتبر 2020...
springerشنبه 10 آبان 1399   انتشار کتاب کنترل بیولوژیک حشرات ایران، اثر دکتر جواد کریمی عضو هیأت علمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی توسط...
2020-10-26-09-15-34دوشنبه 5 آبان 1399 دکتر محمد کافی، رییس دانشگاه، در حکمی دکتر حجت امامی، دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به مدت دو سال به عنوان مدیر گروه...
2020-10-26-06-18-21دوشنبه 5 آبان 1399 دكتر محمد كافي، رئيس دانشگاه، در حكمي دكتر محبت محبی، استاد دانشكده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به مدت دو سال به عنوان مدير گروه...
2020-10-21-10-25-04چهارشنبه 30 مهر 1399 با ابلاغ قرارداد پژوهشی پسادکتری از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی...
2020-10-21-05-28-16چهارشنبه 30 مهر 1399 در این نشست دکتر حسین ثنایی نژاد، استاد برجستۀ  دانشکده کشاورزی درباره تغییر اقلیم و ادامه حیات نوع بشر، تاثیر عملکرد بشر بر...
saffron-science-technology-and-health-elsevierسه شنبه 29 مهر 1399 کتاب Saffron: Science, Technology and Health توسط انتشارات بین المللی Elsevier منتشر شد. ویراستاران این کتاب آقایان دکتر علیرضا کوچکی...