موفقیت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در کسب گواهینامه گذار از کشاورزی رایج و تولید صیفی‌جات ارگانیک

سه شنبه 23 مرداد1397

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، محصولات مزرعه ارگانیک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، با رعایت موازین و اصول تولید محصولات ارگانیک و استقرار و اجرای قواعد مدون و متعارف، قادر گردید استانداردهای لازم برای کسب گواهینامه‌های گذار از کشاورزی رایج و تولید محصولات ارگانیک را پشت سر گذاشته و به این موفقیت دست یابد

در این تلاش موفقیت‌آمیز، استفاده از هر نوع سم و کودشیمیایی و مواد مصنوعی در فرآیند تولید صیفی‌جات متوقف گردید، به‌نحوی‌که از سال ۱۳۹۰ این قاعده کاملاً رعایت شد.

خانم دکتر فلاح پور مسئول کانون کشاورزی ارگانیک دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه  در تکمیل این خبر افزود:  مزرعه مذکور دارای سابقه اخذ دو دوره گواهی گذار از کشاورزی رایج بوده و از سال گذشته موفق به دریافت گواهی ارگانیک شده است. مزرعه ارگانیک این دانشکده، هم‌اکنون به یکی از مراکز تولیدات ارگانیک در شرق کشور تبدیل‌شده و اقلامی نظیر گوجه‌فرنگی، فلفل و… را به طریق مطمئن عرضه می‌کند و علاقه‌مندان می‌توانند از این محصولات در سبد غذائی خود سود برند.

شایان‌ذکر است که: کشاورزانی که از کشاورزی رایج به کشاورزی زیستی تغییر مسیر داده‌اند، به دوره گذار نیاز دارند. در این حالت بین آخرین کاربرد مواد ممنوع و گواهی زیستی، حداقل باید سه سال کامل فاصله وجود داشته باشد. علاوه بر این، همه جنبه‌های گواهی استاندارد به‌عنوان‌مثال برنامه احیای خاک و تناوب زراعی(باید حداقل دو سال کامل قبل از این‌که محصولات مزرعه گواهی شوند به کار گرفته شوند.

 لازم به ذکر است، کشاورزی ارگانیک یک سامانه مدیریت تولیدی جامع‌نگر است که موجب بهبود سلامت کشت‏ بوم از طریق حفظ و تقویت تنوع، چرخه‌ها و فعالیت زیستی خاک می‏شود. این نظام بر مدیریت مزرعه بر اساس اکوسیستم زراعی، حاصلخیزی خاک، سلامت گیاه، عدم مصرف مواد شیمیایی مصنوعی و انطباق با ساختارهای اقتصادی، زیست‌محیطی، فنی، بهداشتی و اجتماعی در هر منطقه تأکید دارد.

840367

840368

اخبار دانشکده

the-signing-of-a-cooperation-agreement-between-the-faculty-of-agriculture-of-ferdowsi-university-of-mashhad-and-the-agricultural-institute-of-the-rudn-university-of-russiaشنبه 19 آبان 1397 به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، پروفسور Plyushchikov رئیس انستیتو کشاورزی دانشگاه رودن روسیه و هیئت همراه ضمن حضور در دانشکده...
2018-11-07-08-33-44  گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری دپارتمان انرژی دانشگاه آلبورگ دانمارک برگزار می‌کند: - همایش با محوریت "بیوگاز و سامانه...
2018-11-06-09-54-56سه شنبه 15 آبان 1397 به منظور آشنایی و تعامل با بخش کشاورزی شهرستان های تربت حیدریه و مه ولات، هیأتی مرکب از آقایان دکتر نظامی (رئیس دانشکده کشاورزی)،...
2018-10-24-04-43-58چهارشنبه 2 آبان 1397 در راستای تعامل و همکاری های منطقه ای دانشگاه فردوسی مشهد با سایر دانشگاههای جهان و با هماهنگی واحد بین الملل دانشجویان غیر فارسی...
2018-10-20-05-10-15شنبه 28 مهر 1397 در روز پنجشنبه 1397/7/19 دانشكده كشاورزي، ميزبان هياتي مركب از رايزن كشاورزي سفارت هلند، متخصص بين المللي سيب زميني از دانشگاه واخنينگن...
2018-10-15-04-37-15دوشنبه 23 مهر1397 به منظور آشنايي با وضعيت كشاورزي شهرستان چناران، هياتي مركب از رئيس و تعدادي از اعضاء هيئت علمي و متخصصين  دانشكده كشاورزي و...
2018-10-15-04-31-53دوشنبه 23 مهر1397 مسابقه بزرگ راز هفتم با محوريت دانشكده شناسي به همت انجمن هاي علمي-دانشجويي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد ويژه دانشجويان...
2018-10-13-08-24-10شنبه 21 مهر 1397 به اطلاع می رساند که کارگاه دو روزه با عناوین ذیل توسط پژوهشگران دانشگاه باسیلیکاتای ایتالیا در گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده...
2018-10-09-03-47-23سه شنبه 17 مهر1397 برابر روال معمول و سنت جاری در ابتدای هر سال تحصیلی، برنامه هایی از سوی امور فرهنگی دانشکده کشاورزی برای دانشجویان نوورود این دانشکده...
club-demeterشنبه 14 مهر1397 اعضای عالی‌رتبه Club Demeter که متشکل از مراکز تحقیقاتی کشاورزی و روسای برخی کمپانی‌های مرتبط کشور فرانسه هستند در قالب یک هیئت...
2018-10-06-10-14-30شنبه 14 مهر 1397   در راستای اهداف دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان دانشگاه سبز، گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به...
2018-10-06-07-33-20در راستای اهداف دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دانشگاه سبز، گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به طراحی، ساخت و پیاده سازی چراغ...