موفقیت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در کسب گواهینامه گذار از کشاورزی رایج و تولید صیفی‌جات ارگانیک

سه شنبه 23 مرداد1397

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، محصولات مزرعه ارگانیک دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، با رعایت موازین و اصول تولید محصولات ارگانیک و استقرار و اجرای قواعد مدون و متعارف، قادر گردید استانداردهای لازم برای کسب گواهینامه‌های گذار از کشاورزی رایج و تولید محصولات ارگانیک را پشت سر گذاشته و به این موفقیت دست یابد

در این تلاش موفقیت‌آمیز، استفاده از هر نوع سم و کودشیمیایی و مواد مصنوعی در فرآیند تولید صیفی‌جات متوقف گردید، به‌نحوی‌که از سال ۱۳۹۰ این قاعده کاملاً رعایت شد.

خانم دکتر فلاح پور مسئول کانون کشاورزی ارگانیک دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه  در تکمیل این خبر افزود:  مزرعه مذکور دارای سابقه اخذ دو دوره گواهی گذار از کشاورزی رایج بوده و از سال گذشته موفق به دریافت گواهی ارگانیک شده است. مزرعه ارگانیک این دانشکده، هم‌اکنون به یکی از مراکز تولیدات ارگانیک در شرق کشور تبدیل‌شده و اقلامی نظیر گوجه‌فرنگی، فلفل و… را به طریق مطمئن عرضه می‌کند و علاقه‌مندان می‌توانند از این محصولات در سبد غذائی خود سود برند.

شایان‌ذکر است که: کشاورزانی که از کشاورزی رایج به کشاورزی زیستی تغییر مسیر داده‌اند، به دوره گذار نیاز دارند. در این حالت بین آخرین کاربرد مواد ممنوع و گواهی زیستی، حداقل باید سه سال کامل فاصله وجود داشته باشد. علاوه بر این، همه جنبه‌های گواهی استاندارد به‌عنوان‌مثال برنامه احیای خاک و تناوب زراعی(باید حداقل دو سال کامل قبل از این‌که محصولات مزرعه گواهی شوند به کار گرفته شوند.

 لازم به ذکر است، کشاورزی ارگانیک یک سامانه مدیریت تولیدی جامع‌نگر است که موجب بهبود سلامت کشت‏ بوم از طریق حفظ و تقویت تنوع، چرخه‌ها و فعالیت زیستی خاک می‏شود. این نظام بر مدیریت مزرعه بر اساس اکوسیستم زراعی، حاصلخیزی خاک، سلامت گیاه، عدم مصرف مواد شیمیایی مصنوعی و انطباق با ساختارهای اقتصادی، زیست‌محیطی، فنی، بهداشتی و اجتماعی در هر منطقه تأکید دارد.

840367

840368

اخبار دانشکده

2019-01-16-09-55-44چهارشنبه 26 دی 1397 این خبر تکمیل خواهد شد.
2019-01-09-06-27-48سه شنبه 18 دی 1397 با ابلاغ قرارداد پژوهشی برگزاری دوره پسادکتری  از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم و صنایع غذائی دانشکده...
2019-01-08-04-42-39سه شنبه 18 دی 1397 با ابلاغ قرارداد پژوهشی برگزاری دوره پسادکتری از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم و صنایع غذائی دانشکده کشاورزی و...
2019-01-05-03-55-37شنبه 15 در 1397 جناب آقای دکتر سورنا ستاری معاون محترم  علمی و فناوری ریاست جمهوری و هیئت همراه روز دوشنبه 10 دی ماه 97 به همراه ریاست محترم دانشگاه...
2018-12-26-10-54-33چهارشنبه 5 دی 1397 ​مراسم تقدير از دانشجويان برتر مقطع کارشناسی در رشته های دانشكده كشاورزي در سالن ابونصر هروي اين دانشكده برگزار شد . در اين مراسم كه...
2018-12-26-10-48-38چهارشنبه 5 دی1397 مجموعه کارگاه های متابولیسم سیستم های آب شهری \" چارچوب، مدلسازی و کاربردها \" به همت  گروه آموزشی علوم و مهندسی آب دانشکده...
2018-12-26-09-41-24چهارشنبه 5 دی 1397 به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، مسابقه بزرگ چالش نجات تخم‌مرغ در سطح شهر مشهد برای دومین سال متوالی به همت انجمن علمی...
2018-12-25-09-21-04سه شنبه 4 دی 1397 به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، کمیسیون ارزیابی انجمن‌های علمی ایران مستقر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌اتفاق آرا با...
2018-12-24-10-11-18   عدم شركت دانشجويان در فرايند ارزشیابی اساتید، منجر به عدم مشاهده نمره خام و در نتیجه عدم امكان اعتراض به نمره خواهد...
2018-12-24-09-35-16به اطلاع دانشجویان محترم می‌رساند بنا بر مصوبه معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد، مقرر شد در هرسال تحصیلی آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی برگزارشده و...
twasیکشنبه 2 دی 1397 آکادمی جهانی علوم (twas) موافقت خود را با اعطای گرنت پژوهشی به آقای دکتر محمد علی ابراهیمی نیک ، عضو هیات علمی گروه آموزشی مهندسی مکانیک...
2018-12-19-04-55-02چهارشنبه 28 آذر 1397 ظهر امروز سه شنبه بیست و هفتم آذر ماه 1397، آیین تجلیل از پژوهشگران برتر، فناور برتر و نشریه علمی - پژوهشی برتر دانشکده کشاورزی،...
2018-12-18-09-28-48سه شنبه 27 آذر 1397 به مناسبت هفته گرامی داشت پژوهش و فناوری، مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی طی سخنانی برنامه ها و حمایت های این سازمان...
2018-12-17-10-28-37دوشنبه 26 آذر1397 به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، نشستی با عنوان “فرصت ها و چالش های پیش رو در کشاورزی“ با حضور مسئولان و اعضاء هیئت علمی دانشکده کشاورزی...