طراحی، ساخت و تولید انبوه و تجاری اجاق میکروگازیفایر در گروه مهندسی بیوسیستم

دوشنبه 28 مهر 1399

همواره در تفریحات و طبیعتگردی ها، آسیب های زیادی به درختان وارد می شود. شکستن شاخه های درختان برای برپایی آتش و خطر گسترش آن همیشه وجود داشته است. از طرف دیگر، مناطقی در دنیا و حتی ایران وجود دارد که بدلایل مختلف، پخت و پز روزمره در آنجا با هیزم و به صورت کاملا سنتی، همراه با دود فراوان صورت می گیرد. امری که به مشکلات تنفسی در خانم های خانه دار آن مناطق منجر می گردد. تخمین زده می شود که بیش از 5/2 میلیارد از جمعیت جهان برای پخت و پز متکی به زیست توده هستند و سالانه بیش از 6/1 میلیون مرگ ناشی از استنشاق این دود رخ می دهد.

حاصل 2 سال تحقیق به صورت پایان نامه و پروژه تحقیقاتی به سرپرستی دکتر محمدعلی ابراهیمی نیک، عضو هیات علمی گروه مهندسی بیوسیستم، طراحی یک اجاق خوراک پزی میکروگازیفایر شده است. این اجاق، بر مبنای اصول گازیفیکاسیون کار می کند، به اینصورت که در آن، با ورود مقدار معین و محدود اکسیژن، فقط مقداری از چوب، اکسید (محترق) میشود تا گرمای لازم برای پیرولیز باقی چوب ها را فراهم کند. چوب به گاز تبدیل می شود و هوای ثانویه که در بین دو جداره پیشگرم شده است، در بالا به این گازها می رسد و شعله ای زیبا و بدون دود را تشکیل می دهد. با مصرف چوب بسیار کم نسبت به آتش معمولی، شعله ای یکنواخت را برای مدت طولانی ارائه می دهد (نیم ساعت شعله با یک کیلو خرده چوب).

کاربرد این اجاق در طبیعتگردی ها، مناطق محروم و عشایر و نیز مواقع بحرانی مانند زلزله، سیل و ... می باشد که در تمامی آن ها، ایمنی بالا، آسودگی پخت و پز و تاثیر بسیار کم بر محیط زیست نمایان است. هدف مجریان طرح، ایجاد کسب و کار برای تعدادی از فارغ التحصیلان بر بستر محصولی برای افزایش رفاه افراد جامعه و در عین حال دوستدار محیط زیست عنوان شده است. مجری طرح، از پیشنهادهای سرمایه گذاران در این زمینه استقبال می کند. چنین محصولی علاوه بر بازار داخل، پتانسیل فروش بالایی در آفریقا دارد. البته در حال حاضر این محصول به شکل تجاری وارد بازار شده است.

 

 

 

Stove 1

 

Stove 2  

Stove 3

 

Stove 4

 

اخبار دانشکده

2020-11-18-07-03-26سه شنبه 27 آبان 1399              خانم دکتر محبت محبی و آقای دکتر آرش کوچکی از اعضاء هیات...
2020-11-18-06-48-34یکشنبه 25 آبان 1399   بوستان عمومی و نمایشی- موضوعی"کم نهاده"، با برخی رویکردهای طراحی پایدار فضای سبز از جمله خشک‎منظرسازی، با هدف استفاده...
2020-11-14-07-49-36شنبه 24 آبان 1399 شرکت توسعه صنعت کشاورزی طلای سپید شرق (پاژن) به عنوان یکی از شرکت های بزرگ تولید سمپاش در کشور، بخش تحقیق و توسعه خود را در گروه...
2020-11-14-07-38-29شنبه 24 آبان 1399 با ابلاغ قرارداد پژوهشي پسادكتري از سوي معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه، گروه آموزشي علوم و مهندسي آب دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي...
2020-11-14-07-37-26شنبه 24 آبان 1399 با ابلاغ قرارداد پژوهشي دانش آموختگي دكتري از سوي معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه، گروه آموزشي علوم و مهندسي آب دانشكده كشاورزي دانشگاه...
2020-11-04-05-56-16چهارشنبه 14 آبان با ابلاغ قرارداد پژوهشی پسادكتری از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشكده كشاورزی دانشگاه فردوسی...
2020-11-01-10-02-30یکشنبه 11 مهر 1399 هیات رییسه دانشکده کشاورزی، شنبه مورخ 1399/08/10 از مجموعه کارگاه ها و آزمایشگاه های گروه مهندسی بیوسیستم بازدید کردند. در این بازید...
2020-11-01-09-14-50دکتر محمد کافی، رییس دانشگاه، در حکمی دکتر آرش دوراندیش، دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به مدت دو سال به عنوان مدیر گروه آموزشی اقتصاد این...
2020-11-01-04-36-52یکشنبه 11 مهر 1399 کارگاه آموزشی هند و ایران در زمینه مدیریت منابع آب به طور مشترک توسط دانشگاه فردوسی مشهد و جامیا ملیا اسلامیا از 27 تا 29 اکتبر 2020...
springerشنبه 10 آبان 1399   انتشار کتاب کنترل بیولوژیک حشرات ایران، اثر دکتر جواد کریمی عضو هیأت علمی گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی توسط...
2020-10-26-09-15-34دوشنبه 5 آبان 1399 دکتر محمد کافی، رییس دانشگاه، در حکمی دکتر حجت امامی، دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به مدت دو سال به عنوان مدیر گروه...
2020-10-26-06-18-21دوشنبه 5 آبان 1399 دكتر محمد كافي، رئيس دانشگاه، در حكمي دكتر محبت محبی، استاد دانشكده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد را به مدت دو سال به عنوان مدير گروه...
2020-10-21-10-25-04چهارشنبه 30 مهر 1399 با ابلاغ قرارداد پژوهشی پسادکتری از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی...
2020-10-21-05-28-16چهارشنبه 30 مهر 1399 در این نشست دکتر حسین ثنایی نژاد، استاد برجستۀ  دانشکده کشاورزی درباره تغییر اقلیم و ادامه حیات نوع بشر، تاثیر عملکرد بشر بر...
saffron-science-technology-and-health-elsevierسه شنبه 29 مهر 1399 کتاب Saffron: Science, Technology and Health توسط انتشارات بین المللی Elsevier منتشر شد. ویراستاران این کتاب آقایان دکتر علیرضا کوچکی...