انجمن علمی به عنوان یک تشکل خودجوش که بدنه‌ی اصلی آن دانشجویان هستند امکانی برای فعالیت داوطلبانه دانشجویان در جهت پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانش‌های نوین و تخصصی در دانشگاه است. به نوعی فعالیت دانشجویان در انجمن کنار اغنای علمی دانشجویان، زمینه‌ی این را فراهم می‌کند تا آموخته‌های علمی و تجربی را در فضایی دوستانه و دانشجویی پیاده‌سازی کنند و نتایج آن را مشاهده نمایند و خود را برای انجام مسئولیت‌های بزرگ در آینده آماده سازند. بنابراین در انجمن علمی، دانشجویان زمینه‌ی رشد خود را فراهم می‌سازند و نسبت به بقیه افراد با تجربه‌تر و توانمندتر خواهند شد.

مهارت‌هایی که یک فرد در انجمن کسب می‌کند:

• مهارت کارگروهی
  • تبدیل ایده به عمل
  • مهارت ارتباط
  • مدیریت اجرایی
  • تامین هزینه‌های مالی
  • مهارت‌های هم‌اندیشی و آزاداندیشی و تفکرانتقادی
  • تفکر خلاق
  • مهارت کارآفرینی
  • ایجاد اعتماد به نفس

سوال اینجا مطرح می‌شود که عموما فعالیت‌های دانشجویی به این مورد ختم می‌شود، پس فعالیت انجمن علمی دانشجویی چه تفاوتی با فعالیت در دیگر مجموعه‌های داوطلبانه دارد؟ در انجمن‌های علمی مرتبط با رشته افراد در حوزه‌های تخصصی و زمینه‌های علمی مرتبط به دور از حاشیه مشغول به تحصیل و فعالیت هستند و با گذر زمان و کسب تجربه نسبت به بقیه دانشجویان ک صرفا در فضای محدود علمی قرار گرفتند کارآزموده‌تر شده و دیدبازتری نسبت به مسائل خواهند داشت و قاعدتا شرکت‌ها تمایل به استخدام افرادی را دارند که علاوه بر دانش لازم توانایی‌های جانبی دیگری نیز داشته باشند، تاکنون فعالیت بیش از پیش دانشجویان گواه این موضوع است که بیشترین مجوزها برای فعالیت‌های دانشجویی متعلق به انجمن علمی است. فعالیت‌هایی که در انجمن علمی انجام می‌شود:

1. برگزاری سمینارهای و کارگاه‌های علمی، دانشگاهی، منطقه‌ای وبین‌المللی
  2. برگزاری دوره‌های آموزشی تکمیلی، تقویتی و تشکیل کارگاه‌های تخصصی
  3. برگزاری و همکاری دراجرای جشنواره، کنفرانس‌ها و مسابقات علمی
  4. تولید و انتشار نشریه علمی، کتاب و نشریات الکترونیکی و نرم افزار رایانه‌ای و فیلم‌های علمی و آموزشی
  5. برنامه‌ریزی و اجرای بازدیدهای علمی از مراکز علمی، صنعتی و فناوری
  6. حمایت مالی و معنوی از ابتکارات و خلاقیت‌های علمی، فعالیت‌های پژوهشی و اختراعات دانشجویان
  7. برگزاری نمایشگاه‌های ترویجی و علمی
  8. ارتباط مستمر با بقیه انجمن‌های علمی کشور

انجمن‌های علمی دانشکده کشاورزی، در طی چند سال گذشته در زمره برترین انجمن‌های علمی دانشگاه بوده و در جشنواره‌های انجمن‌های علمی ملی (حرکت) و جشنواره‌های نشریات دانشجویی جز افتخار آفرینان بوده‌است و همچنین در سال گذشته با ارائه بیش از 120طرح در رتبه دوم دانشکده‌های دانشگاه قرارگرفته‌است. در دانشکده کشاورزی 10 انجمن علمی متناظر با هر رشته‌ و یک انجمن علمی بین‌رشته‌ای با عنوان تحقیقات کشاورزی و 13 نشریه علمی-تخصصی فعالیت دارند.

تعدادی از افتخارات انجمن‌های دانشکده کشاورزی:

1. 1.جشنواره حرکت:

- مقام دوم در بخش مسابقه انجمن علمی فضای سبز و باغبانی

- مقام دوم در بخش محتوای دیجیتال انجمن علمی علوم مهندسی آب

- انجمن علمی برتر در حوزه مشارکت دانشجویی در هشتمین دوره جشنواره حرکت

- انجمن علمی شایسته تقدیر در حوزه فعالیت‌های آموزشی انجمن علمی علوم دام در هشتمین جشنوراه حرکت

- انجمن علمی برگزیده در حوزه نشریات در هشتمین جشنواره حرکت

- کسب دو عنوان نشریه برتر و انجمن علمی برتر در حوزه فعالیت‌های ترویجی در هشتمین جشنوراه حرکت

1. 2.نشریات دانشجویی:

- 15نشریه فعال دانشجویی ثبت شده در خانه نشریات زیر نظر انجمن‌های دانشکده کشاورزی

- کسب 3 عنوان برتر در جشنواره نشریات دانشجویی کشور (تیتر) توسط انجمن علمی مهندسی آب

- نشریه علمی برتر توسط نشریه رویان در دهمین جشنواره نشریات دانشجویی تیتر