×

توجه

Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/images/newsicon/ab.96.6.1.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.2.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.3.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.4.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.5.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.13.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.6.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.8.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.9.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.10.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.11.jpg'
Lack of access rights - File 'http:/news.um.ac.ir/uploading/main/380/ab.96.6.12.jpg'
  شنبه 15 مهر ۱۳۹۶

 

برگزاری مراسم اختتامیه  نخستین جشنواره  فناوری های آب ، بهره وری و بازچرخانی   در دانشگاه فردوسی مشهد

 

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره  فناوری های آب، بهره وری و بازچرخانی در شامگاه روز پنجشنبه 23 شهریور ماه 1396 در سالن اجتماعات دکتر رحیمی زاده دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر انصاری رییس شورای اجرایی جشنواره فناوری های آب، بهره وری و بازچرخانی ضمن عرض خیر مقدم گفت: این جشنواره خروجی های ملموسی دارد. امروزه در شرایط بحران آبی پیچیده ای قرار داریم. یکی از ابزار رهایی از بحران، توسعه ی فناوری های نوین است.

وی افزود: برای این منظور در این جشنواره 150 غرفه برپا شده بود که بسیاری از آن ها در حوزه ی فناوری ها فعالیت های موثر و مفیدی را ارائه دادند.

وی ضمن دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری آب، از حضور بیش از 50 مبتکر و مخترع در این جشنواره خبر داد و بیان کرد: اگرچه در حوزه آب اختراعات نوپا است ولی در چند سال گذشته پیشرفت های شایانی داشته است.

دکتر انصاری خاطر نشان کرد: یکی از چالش های مخترعین، عدم تمایل سرمایه گذاران به جذب آن ها است. امیدواریم از مخترعین بیش از پیش حمایت شود و این جشنواره توانسته باشد بستری برای پشتیبانی از آن ها ایجاد کند.

رییس شورای اجرایی جشنواره فناوری های آب، بهره وری و بازچرخانی از تاسیس دبیرخانه دائمی این جشنواره در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد و اظهار کرد: بالغ بر 48 شرکت دانش بنیان و مرکز رشد در این جشنواره حضور داشتند. در طی سه روز 7 سمینار و 3 نشست تخصصی برگزار شد که به جهت تبادل افکار و گفت و گوی بین سخنرانان و حاضران، محیط مناسبی را برای دریافت خروجی مثبت ایجاد کرد.

وی در پایان ضمن قدردانی از تیم اجرایی جشنواره بیان کرد: با توجه به اینکه جشنواره ی فناوری های آب، بهره وری و بازچرخانی برای اولین بار برگزار شده است، قطعا نواقص و کمبود هایی داشته است لذا از همه شرکت کنندگان تقاضا داریم برای بهبود عملکرد و رسیدن به نتایج مطلوب آن ها را به ما گوشزد کنند.

دکتر وطنی معاون توسعه و فناوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم اظهار نمود: در نقشه جامع علمی کشور ۱۳۵ اولویت احضار شده است که در میان اولویت های الف، ۱۵ ستاد در حوزه ی توسعه ی فناوری راهبردی است. از ۴۰ شرکت دانش بنیان در سال ۹۲ تا اکنون ۳۲۰۰ شرکت ایجاد شده است.

وی ضمن اشاره به تاکید آیات قرآن در جایگاه آب، گفت: در دل تک تک واژه های استخراج آب، تولید، بهره برداری، پالایش، انتقال و از همه مهم تر مدیریت مصرف علم و فناوری جایگاه خود را نشان می دهد.

دکتر وطنی با بیان اهمیت فناوری قنات ها، اظهار کرد: جنگ آینده بر سر آب خواهد بود. مساله بازچرخانی آب بسیار اهمیت دارد، باید در هر مساله از افراد متخصص و صاخب نظر استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: امروزه اقتصاد سنتی دیگر پاسخگو نیست. باید از دانایی به دارایی برسیم. لازم است تا نگاهمان را به آب بین رشته ای کنیم و از ایده های نو بهره ببریم.

معاون توسعه و فناوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به اقتصاد بر مبنای دانش و تدبیر، گفت: اگر از گذشته تا کنون مدیریت صحیح نبوده اما امروزه باید تلاش کنیم تا تجربیاتمان را به نسل جوان منتقل کنیم، باید به جای معادن زیر زمین به دنبال معادن روی زمین باشیم و از دانش و تفکرات آن ها استفاده کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: آب یک مساله ی چند بعدی است، یک مساله ی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی است. نگاه به آب باید ویژه باشد. در چنین جشنواره هایی باید به دنبال عملیاتی کردن دستاورد ها باشیم. مانیز همواره از این دست جشنواره ها حمایت می کنیم.

مهندس عباس کشاورز، معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: خوشبختانه موضوعاتی که در این جشنواره مطرح شد موضوعات کلیدی آب کشور بود و من ورود به این موضوعات را تبریک می گویم.

مهندس کشاورز ضمن بیان وضعیت نامناسب آب در کشور تصریح کرد: موضوع راجع به ادبیات این مسئله است، آنچه که در جامعه مطرح می شود فقط نقد است.

وی مهمترین وظیفه ی دانشگاه، مردم و مسئولین را برقراری تفاهم برای حل مسئله ی آب دانست و افزود: مسئله ی آب نیازمند افکار و‌ تدابیر جدید است. دانش امروز ما برای مدیریت این مشکل کافی نیست و باید رویکرد های قبلی را فراموش کرد.

معاون امور زراعی جهاد کشاورزی در ادامه تاکید کرد: باید به آب نگاه فرابخشی داشت. آب مایه ی حیات زمین است بنابراین فعالان اقتصادی، زیست محیطی و... باید چنین نگرشی داشته باشند.

مهندس کشاورز در پایان بر کاشت محصولات با توجه به اقلیم مناسب تاکید کرد و افزود: تعامل، بهره وری و حکمرانی مناسب، کلید حل این مسئله است.

 دکتر احمدی زاده رییس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی گفت: در این جشنواره ۷ داور ملی، ۶ داور استانی حضور داشتند که از میان حاضران در این جشنواره برترین ها انتخاب شدند.

وی افزود: این افراد در یک دوره یک تا دو ساله به لحاظ توانمندی حمایت می شوند و دولت تا ۶۰۰ میلیون تومان آن ها را به جهت تجاری سازی پشتیبانی می کند و تمام مخترعین به دستگاه های اجرایی ملی و استانی معرفی می شوند.

دکتر احمدی زاده معیار های داوری اختراعات را، نوآوری، سطح فناوری، صرفه اقتصادی مناسب برای رفع مشکل کشور اعلام کرد و از ایجاد کار گروه تخصصی آب، فرسایش و محیط زیست به ریاست دکتر داوری رییس جشنواره خبر داد.

دکتر فهمی معاون مدیر کل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو   نیز در سخنان خود در این مراسم تصریح کرد: امروزه مسئله ی آب دغدغه ی همه ی مردم شده است.

وی بیان کرد: برداشت بیش از متوسط جهانی در تمام بخش ها یکی از دلایل بحران آب در کشور است بنابراین کاهش مصارف یک ضرورت است.

وی در این خصوص ادامه داد: حد مصارف از منابع پیشی گرفته است و باید به حکمرانی و مدیریت منابع سرزمینی توجه ویژه داشته باشیم.

معاون مدیر کل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو بر تغییر اقلیم در چند سال اخیر در کشور اشاره کرد و توضیح داد: تغییر اقلیم در کشور موجب کاهش باران شده و این کاهش باران نیز ادامه خواهد داشت و لازم است برنامه های سازگار با تغییر اقلیم را در نظر داشته باشیم.

در پایان مراسم اختتامیه از برترین های این جشنواره تقدیر به عمل آمد.

لازم به ذکر است نخستین »جشنواره فناوریهای آب، بهره وری و بازچرخانی» به همت دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری ستاد آب، خشکسالی و فرسایش محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان و استانداری خراسان رضوی برگزار شد.

56 مخترع در 10 زمینه علمی مرتبط با آب از چهار استان، 47 شرکت دانش بنیان از 13 استان، 6 شرکت رشد و توسعه دانش، 11 شرکت خدمات فنی و مهندسی و 11 دستگاه اجرایی در این جشنواره حضور یافتند. نمایشگاهی از محصولات و دستاوردهای علمی نخبگان، شرکت های دانش بنیان، شرکت های رشد و توسعه و دستگاه های اجرایی در زمینه بازچرخانی و بهره وری آب با استفاده از فناوری های نوین در حاشیه این جشنواره برپا شد

.

ab.96.6.2

ab.96.6.3

ab.96.6.4

ab.96.6.5

ab.96.6.13

ab.96.6.6

ab.96.6.8

ab.96.6.9

ab.96.6.10

ab.96.6.11

ab.96.6.12

 

اخبار دانشکده