طراحی و ساخت دستگاه های اولفکتومتر و گاستومتر در گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

دستگاه‌های گاستومتر و اولفکتومتر در راستای اجرای رساله دکتری مهندس افشین فریدی تحت راهنمایی خانم دکتر محبت محبی استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شدند.
دستگاه گاستومتر برای مطالعه ادراک چشایی و دستگاه اولفکتومتر برای مطالعه ادراک بویایی مورداستفاده قرار می‌گیرد. دستگاه گاستومتر محلول مزه را به سمت دهان ارزیاب انتقال می‌دهد. این دستگاه از چهار عدد پمپ سرنگی تشکیل‌شده است و با کامپیوتر کنترل می‌گردد و قابلیت مکش و تزریق محلول‌های مزه در زمان‌های برنامه‌ریزی‌شده و سرعت‌های مختلف را دارد.
دستگاه اولفکتومتر طراحی‌شده قابلیت انتقال هشت نوع رایحه را در سرعت‌های مختلف و زمان‌های برنامه‌ریزی‌شده دارد. این دستگاه با کامپیوتر کنترل می‌گردد. مزیت مهمی که این دستگاه نسبت به نمونه‌های مشابه داخلی دارد، قابلیت کنترل دما (2±37-25) و رطوبت (بیشتر از 60 درصد) رایحه انتقالی به سمت بینی ارزیاب است. بنابراین از این دستگاه می‌توان جهت انتقال رایحه با سرعت بالای 4 لیتر بر دقیقه به سمت بینی ارزیاب بدون احساس درد استفاده کرد که در آزمون‌های حسی و EEG موردنیاز است.
دستگاه‌های گاستومتر و اولفکتومتر طراحی‌شده قابل‌حمل بوده، قابلیت استفاده هم‌زمان از هر دو دستگاه برای ارسال محرک‌های چشایی و بویایی به سمت دهان و بینی ارزیاب را دارند. این دستگاه‌ها قابلیت استفاده در آزمایشگاه‌های حسی کارخانه‌های مواد غذایی را داشته، همچنین سازگار با روش‌های تصویربرداری مغز مانند fMRI هستند.
ثبت اختراع دستگاه‌های گاستومتر و اولفکتومتر با شماره‌های 105286 و 104987 با مالکیت دانشگاه فردوسی مشهد به انجام رسیده است. همچنین دقت این دستگاه‌ها در آزمون‌های مختلف حسی در آزمایشگاه حسی و رفتار مصرف‌کننده دانشگاه فردوسی مشهد و آزمایش fMRI آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری ایران موردبررسی قرارگرفته است.

گواهینامه تایید اختراع اولفکتومتر گواهینامه ثبت اختراع اولفکتومتر گواهینامه تایید اختراع گاستومتر گواهینامه ثبت اختراع گاستومتر

 

1 2

3 MRI

اخبار دانشکده

2022-06-14-12-41-52
اجرای پروژه طراحی و ساخت قالب مخازن پلی اتیلن، کار مشترک گروه آموزشی مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی و...
2022-06-07-04-21-02
دستگاه‌های گاستومتر و اولفکتومتر در راستای اجرای رساله دکتری مهندس افشین فریدی تحت راهنمایی خانم دکتر...
call-for-admission-to-postdoctoral-research-courses-and-doctoral-graduates
دانشگاه فردوسی مشهد با هدف انجام پژوهش های ویژه در راستای مأموریت های پژوهش و فناوری دانشگاه در سطوح ملی...
2022-06-06-05-14-38
در راستای تقویت ارتباط دانشگاه با مراکز حوزه نوآوری و در راستای مهارت افزایی دانشجویان و فارغ...
2022-05-28-06-32-36
خانم مهندس فرشته فلاح، دانشجوی مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد،...
2022-05-21-12-10-51
روز شنبه 31 اردیبهشت ماه 1401، به منظور قدرشناسی از تلاش و مجاهدت اعضای محترم هیئت علمی دانشکده در گروه...
2022-05-08-03-53-09
روز شنبه 10 اردیبهشت ماه 1401، دکتر احد ضابط، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، طی حکمی دکتر قربانعلی اسدی،...
2022-05-08-08-35-22
روز یکشنبه 18 اردیبهشت ماه 1401، دکتر احد ضابط، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، طی حکمی دکتر محمدحسین...
2022-05-08-03-50-25
روز شنبه 10 اردیبهشت ماه 1401، دکتر احد ضابط، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، طی حکمی دکتر حسن مرعشی، استاد...
2022-04-30-06-11-58
با ابلاغ قرارداد پژوهشی دانش آموختگی از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی گیاهپزشکی دانشکده...
2022-04-30-06-11-00
با ابلاغ قرارداد پژوهشی دانش آموختگی از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی گیاهپزشکی دانشکده...
2022-04-30-06-09-22
با ابلاغ قرارداد پژوهشی دستیار پژوهشی از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی مکانیک بیوسیستم...
2022-04-30-05-40-35
با ابلاغ قرارداد پژوهشی پسادکتری از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، گروه آموزشی علوم دامی دانشکده...
2022-04-27-06-13-28
گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی، در راستای توسعه اهداف پژوهشی خود، در نظر دارد از...