تاليف: پري جانسون-گرين، ترجمه: دكتر محمدباقر حبيبي نجفي-مهندس اميرسالاري-مهندس عليرضا رياضي، تاريخ نشر: 1386
درس بیوتکنولوژی غذایی چندین سال است که به فهرست دروس دانشجویان علوم و صنایع غذایی و رشتههای وابسته در دانشگاه های معتبر دنیا افزوده شده است . کتاب حاضر توسط آقای پری جانسون – گرین از اساتید گروه زیست شناسی دانشگاه آکادیا نگاشته شده است و ايشان برای سالهای متوالی تدریس درس بیوتکنولوژی غذایی در آن دانشگاه را به عهده داشتهاند. خوشبختانه كتاب حاضر دربرگیرنده عمدة مطالب مندرج در سر فصل این درس می باشد و به عنوان کتاب مرجع می تواند مورد استفاده مدرسان محترم این درس قرار گیرد.
تدوين و گردآوري: فخري شهيدي-بهزاد ناصحي-آناهيتا راستگو، تاريخ نشر: 1386
مصرف فراورده هاي خميري در بيشتر كشورهاي دنيا رايج است. عموم مردم اسپاگتي، نودل و ماكاروني را مي شناسد و اين گروه از فراورده ها جايگاه ويژه اي در سبد مصرف خانوار دارند، به طوري كه يكي از فراورده هاي اين گروه نظير توخالي، توپر، سوپي، تازه، محلي و يا كنسروي طي هفته مصرف مي شود.
اين كتاب ترجمهي ويرايش هفتم كتاب ميكروبيولوژي غذايي مدرن تأليف جيمز ام. جي، مارتين جي. لاسنر و ديويد اي. گلدن ميباشد كه در سال 2005 منتشر شده است. بدون شك اين كتاب يكي از معتبرترين و بهترين كتابها در زمينهي ميكروبشناسي مواد غذايي ميباشد كه مورد استفادهي بسياري از پژوهشگران، كارشناسان ميكروبشناسي، اساتيد و دانشجويان در سراسر جهان ميباشد. در نگارش اين كتاب از بيش از حدود 3000 مقاله و كتاب استفاده شده است و چنين منابع عظيمي در كمتر كتاب مشابهي به چشم ميخورد. ويرايشهاي قبلي اين كتاب (سوم، چهارم و ششم) قبلاً در دو جلد ترجمه و منتشر شده اند و همانگونه كه در پيشگفتار عنوان شدهاست تمام فصول اين كتاب داراي اضافات و اصلاحات اساسي ميباشند و فصلهایي نيز به ويرايشهاي قبلي افزوده شده است.
تاليف: جيمز ام. جي، ترجمه: دكتر سيدعلي مرتضوي-مهندس سيدحميدرضا ضياءالحق، تاريخ نشر: 1388
اين كتاب ترجمهي ويرايش هفتم كتاب ميكروبيولوژي غذايي مدرن تأليف جيمز ام. جي، مارتين جي. لاسنر و ديويد اي. گلدن ميباشد كه در سال 2005 منتشر شده است. بدون شك اين كتاب يكي از معتبرترين و بهترين كتابها در زمينهي ميكروبشناسي مواد غذايي ميباشد كه مورد استفادهي بسياري از پژوهشگران، كارشناسان ميكروبشناسي، اساتيد و دانشجويان در سراسر جهان ميباشد. در نگارش اين كتاب از بيش از حدود 3000 مقاله و كتاب استفاده شده است و چنين منابع عظيمي در كمتر كتاب مشابهي به چشم ميخورد. ويرايشهاي قبلي اين كتاب (سوم، چهارم و ششم) قبلاً در دو جلد ترجمه و منتشر شده اند و همانگونه كه در پيشگفتار عنوان شدهاست تمام فصول اين كتاب داراي اضافات و اصلاحات اساسي ميباشند و فصلهايی نيز به ويرايشهاي قبلي افزوده شده است.
تاليف: دكتر سيد علي مرتضوي-ليلا زيرجاني-فريده طباطبايي يزدي، تاريخ نشر: 1388
این کتاب مجموعهای از مطالب کلیدی وروشهای آزمایشی نوین و ضروری و مبتنی بر مبانی میکروب شناسی مواد غذایی در ارتباط با انواع میکروارگانیسم ها، انگل ها و ویروس های مواد غذایی است و به عنوان مرجعی علمی مناسب برای دانشجویان رشته های میکروب شناسی، صنایع غذایی، تغذیه، مسؤولان فنی کارخانجات مواد غذایی، دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی وعلاقهمندان به علم میکروب شناسی مواد غذایی، مطابق با ساختار آموزشی گروههای میکروب شناسی دانشگاههای داخل و خارج کشور ارائه میگردد. این کتاب مجموعا در 14 (چهارده) فصل تهیه و تنظیم شده و با تکیه برروش های علمی و عملی میکروبیولوژی مواد غذایی دستورالعملهای لازم را جهت بررسی و پیگیری صحیح و مناسب بیماریهای ناشی از موا د غذایی در اختیار علاقه مندان قرار میدهد، علاوه بر این در فصول اختصاصی این کتاب در ارتباط با روش های شناسایی و تشخیص انگل ها و ویروس های مواد غذایی نیز توضیحات کامل آمده است. در این کتاب علاوه بر فصل بندی دقیق و علمی روش های آزمایشات کنترل میکروبیولوژیکی و بهداشتی مواد غذایی، تصاویر متعدد و مفهومی، جداول خلاصه و کاربردی و معادل لاتین واژه های علمی در داخل متن فصول گنجانده شده است. همچنین مجموعهای از پرسش های طبقه بندی شده چهارگزینهای همراه با پاسخ نامه مربوط به آزمونهای سنوات گذشته مقاطع کارشناسی ارشد در زمینه میکروب شناسی مواد غذایی دانشگاههای کشور نیز بدان افزوده شده است، ضمناً واژه نامه میکروبیولوژی و راهنمای مسمومیت های مواد غذایی ولوح فشرده عکس های رنگی نیز، به کتاب افزوده شده است.