دوشنبه 2 آذر 1394

جلسه کمیته عالی همایش ملی کنترل بیولوژیک کشور، روز پنج شنبه 28 آبان به میزبانی گروه آموزشی گیاه پزشکی در محل سالن شورای دانشکده کشاورزی برگزار گردید. در این نشست ،دکتر شاهنوشی،رییس دانشکده ،دکتر خرازی پاکدل(رییس انجمن حشره شناسی ایران)،دکتر محقق نیشابوری (رییس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور)، مهندس ابطالی (معاون اجرایی سازمان حفظ نباتات کشور)، دکتر گلدانساز (معاون اداری و مالی دانشگاه تهران دکتر طلایی( رییس موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک دانشگاه تهران)، دکتر عسکری (ریس کانون هماهنگی تولید کنندگان عوامل بیولوژیک)، چند تن ازاساتید دانشگاه تهران (از جمله دکتر عاشوری و دکتر احمد زاده)، مهندس همت آبادی (رییس انجمن تولیدکنندگان عوامل بیوکنترل) و جمعی از همکاران واساتید گروه گیاه پزشکی حضور داشتند.

در ابتدا، دکتر شاهنوشی رییس دانشکده کشاورزی، ضمن عرض خیر مقدم، بر ضرورت توجه به موضوع کشاورزی پایدار و بخصوص کنترل بیولوژیک که نقشی بی بدیل در تولید غذای سالم جامعه دارد تاکید نمود.

در ادامه، دکتر جواد کریمی برنگ ، عضو هیات علمی گروه آموزشی گیاهپزشکی دانشگاه فردوسی و دبیر علمی همایش، محورهای اصلی جهت ارایه مطالب را در قالب تاکید بر ارتقاءدانش بومی تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی و ایجاد زمینه های افزایش دانش عمومی جامعه در قبال پذیرش محصولات کشاورزی حاصل از این نوع برنامه کنترل آفات ذکر نمود.

وی افزود :گفتاری از دکتر کوچکی، استاد برجسته دانشکده کشاورزی که در میانه دهه هفتاد، به هنگام افتتاح اولین کنگره زراعت ایراد شد و در آن به کلید واژه "کشاورزی پایدار :پاسخی نو به سوالی کهن"اشاره داشت الهام بخش ،راهنما و شاهدی درموضوع کنترل بیولوژیک برای ما قرار گرفت. همچنین تلاش خواهد شد تا همایش، به مثابه محلی جهت طرح مشکلات تولیدکنندگان و دست اندرکاران برنامه های کنترل بیولوژیک، ارایه تحقیقات به روز در خصوص تولید و کاربرد عوامل کنترل بیولوژیک و بحث و بررسی چالش های فراروی کاربران و استفاده کنندگان عوامل کنترل بیولوژیک تبدیل شده و در تصمیم سازی ها و برنامه های تولید، کاربرد و پایش عوامل مذکور، نقشی هر چند کوچک ولی تدریجی داشته باشد..

شایان ذکر است که برنامه های کنترل بیولوژیک، نوعی الهام از طبیعت است که در آنها با مراجعه به طبیعت، پاسخ و راه حل مشکلات مترتب بر آفات کشاورزی را در طبیعت جستجو می نمایند.
قرار است همایش کنترل بیولوژیک با مشارکت سه رکن مهم اجرا (سازمان حفظ نباتات کشور)، تحقیقات کشاورزی (موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور) و دانشگاه تهران (نماد آموزش عالی کشور)  بصورت دوسالانه برگزار شود که در سیزدهم و چهاردهم بهمن سال جاری ، دانشگاه فردوسی مشهد، میزبان سومین دوره آن خواهد بود.

Untitled22

Untitled23