نهمین سخنرانی از مجموعه سخنرانی های تخصصی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، با عنوان تغییر اقلیم، آنچه میدانیم و آنچه نمیدانیم توسط دکتر محمد بنایان اول، عضو هیئت علمی گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی روز شنبه 25 آذرماه 96 در محل تالار اجتماعات دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
دکتر محمد بنایان اول در سخنرانی خود در جمع اساتید، اعضای هیئت علمی، دانشجویان و علاقه مندانی از دستگاه های اجرایی و محققان و کارشناسان ذی ربط اظهار داشت: در طی قرن گذشته مصرف بی رویه انرژی حاصل از سوخت های فسیلی منجر به تسریع استخراج منابع، افزایش آلودگی، تخریب محیط زیست و کاهش تنوع زیستی شده است. اینک این رفتار انسان ها محیط زیست را بیمار نموده و تغییر اقلیم یکی از علائم این بیماری است که سلامت و بقای خود انسان ها را مورد تهدید قرار داده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو گروه نویسندگان گزارش ویژه دبیرخانه بین الدولی تغییر اقلیم Climate Chnge And Land و عضو کمیته هدفگذاری گزارش ششم ارزیابی تغییر اقلیم از ایران در دبیرخانه هیئت بین الدولی تغییر اقلیم (IPCC) اضافه نمود: بررسی تاریخ گذشته سیاره زمین نشان از تغییر اقلیم به هر دو فاز یخبندان و گرما دارد. امروزه اطلاعات موجود نشان از آن دارد که اگر در گذشته هزاران سال طول کشیده و طی شده تا دوره افزایش گرما آغاز شود، امروزه این مسیر در طی صدسال طی شده! و با روندی رو به افزایش همچنان ادامه خواهد یافت.
دکتر بنایان ادامه داد: پیرامون تغییر اقلیم عدم اطمینان های فراوانی وجود دارد اما آنچه برای جامعه علمی جهانی مسلم شده است، گرم شدن بیشتر کره زمین، خشک تر شدن بیشتر مناطق خشک و افزایش فراوانی باران های سیل آساست که همراه با لزوم تأمین امنیت غذایی در منطقه ما، نیاز به رویکرد تحقیق و پژوهش پیرامون تغییر اقلیم و تأثیر آن بر هر دو جامعه شهری و روستایی را به یک ضرورت تبدیل کرده است
در پایان این سخنرانی به سؤالات حاضران پاسخ داده شد.