چهارشنبه 2 آبان 1397
در راستای تعامل و همکاری های منطقه ای دانشگاه فردوسی مشهد با سایر دانشگاههای جهان و با هماهنگی واحد بین الملل دانشجویان غیر فارسی زبان رئیس، معاونان و جمعی,از اعضاء هیات علمی دانشگاه حماه سوریه به اتفاق آقای دکتر احسان قبول در روز سه شنبه مورخه 25/7/97 از روند کاری و فعالیت های واحد ویژه صنایع غذایی بازدید کردند. در این بازدید آقای دکتر مصطفی مظاهری مدیر گروه علوم و رئیس واحد ویژه صنایع غذایی بیان نمودند که هدف از ایجاد و تاسیس این واحدها در راستای دانشگاههای کارآفرین و تولید محصولات سلامتی بخش از نظر عملکردی و تغذیه ای است. در حال حاضر از ۶ واحد فعال در این مجموعه، واحد تحقیق و توسعه آرد و نان، نان با سبوس فرآوری شده ۱۲% و لواش۶% با کاهش ۸۰ درصدی اسید فیتیک برای جذب بیشتر کلسیم، آهن، فسفر و روی ، کاهش آکریل آمید با کاهش درجه حرارت و کاهش زمان پخت و حرارت غیر مستقیم، بدون آلودگی های میکروبی و افزایش فیبر محلول برای تحرکات بیشتر دستگاههای گوارشی و جلوگیری از سرطان کولن و ... را در دستور کار خود دارد. بازدید این بخش همزمان با تولید سنگک سبوس دار فرآوری شده ۱۲% ، با استقبال گرم بازدیدکنندگان مواجه گردید.
هیئت بازدید کننده همچنین از واحد تحقیق و توسعه فرآورده های لبنی بازدید و از روند تولید و فرآوری محصولات لبنی با استفاده از شیر تولید شده در واحد گاوداری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی بدون هیچگونه افزودنی و نگهدارنده مطلع و در جریان ارتباط صنعت و دانشگاه قرار گرفتند.
واحدهای فعال در این گروه توانسته است چندین دانشجوی دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی را در حین و بعد از فارغ التحصیلی در گروههای تخصصی مربوط به هر واحد به کار گیرد و مشکلات مطروحه صنعت را بررسی و راهکارهای علمی مناسب را ارایه نماید
در ادامه بر ارتباط و همکاری تنگاتنگ گروه آگروتکنولوژی دانشکده کشاورزی در تولید محصولات ارگانیک همانند گوجه فرنگی اشاره گردید که منجر به تولید محصولات جانبی همانند رب گوجه فرنگی سالم گردید.
واحدهای تولید شکلات و سس هر کدام با ۳ دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد از واحدهای فعال دیگری بودند که هدف از ایجاد آنها تولید محصولات با فیبر و پروتئین بالا و فرمولاسیون های جدید شکلات برای استفاده سربازان است که بسیار مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.