سه شنبه 31 اردیبهشت1398
به گزارش روابط عمومي دانشگاه فردوسي مشهد ، با همت و تلاش واحد ويژه باغباني دانشكده كشاورزي اين دانشگاه، نمونه هاي قارچ صدفي صورتي در گلخانه هاي اين واحد خدمات تخصصي توليد و برداشت شدند.
در توليد اين گونه قارچ تعدادي از دانشجويان كارشناسي و تحصيلات تكميلي علاقمند دانشكده كشاورزي همكاري داشتند. اين فرآيند طي تلاش و مراقبت در يك دوره سه ماهه به ثمر نشست و محصول آن عرضه گرديد.
به گفته مسئول پايلوت قارچ واحد ويژه خدمات تخصصي علوم باغباني، ويژگي عمده اين تلاش ارزنده، مشاركت دانشجويان در مهارت آموزي و حضور در دوره سه ماهه كسب تجربه به شكل تئوري و عملي است، به نحوي كه در تهيه و فرآوري كمپوست، مايه زني، تهيه اسپاون (بذر قارچ)، پاستوريزه كردن بستر تا مرحله برداشت محصول، دانشجويان با علاقه و شوق، حضوري موثر داشته اند.
بنا به اظهار ايشان قرار است در راستاي مهارت آموزي به دانشجويان، مدرسه فصلي قارچ راه اندازي و به ارائه آموزشهاي كاربردي مبادرت نمايد. در اين مدرسه، دانشجويان در هر مرحله و در هر فصل با پرورش و توليد يك گونه قارچ آشنا و مهارت اندوزي خواهند داشت.
مسئول پايلوت قارچ واحد ويژه خدمات تخصصي علوم باغباني افزود، فقط چند استان حائز دانش و مهارت تخصصي و فني كشت و پرورش آن هستند و در شهر مشهد نيز تاكنون به ندرت توليد شده است.
قارچ صدفي صورتي يا سالمون (Plearotus-djamor) شامل مخلوطي از قارچ هاي صدفي صورتي رنگ است. گونه هاي قارچ صدفي صورتي رنگ معمول ترين قارچ هاي صدفي وحشي در تمام نواحي آب و هوايي گرمسيري دنيا ست. قارچ صورتي داراي خاصيت دارويي و سرشار از ويتامين ها ، آنتي اكسيدان ، مواد معدني ، تركيبات داروئي و عناصر مهم ميباشد كه ميتواند در فراورده هاي غذائي و درماني مورد استفاده قرار گيرد.
شايان ذكر است كه : در توليد اين گونه از قارچ صدفي ، آقاي دكتر جواد جانپور از محققين مركز خدمات تخصصي قارچ هاي خوراكي جهاددانشگاهي خراسان رضوي با واحد ويژه باغباني همكاري داشته اند.