پنجشنبه 19 شهریور 99

مزرعه ارگانیک دانشگاه فردوسی مشهد، بخشی از مزرعه آموزشی- پژوهشی این دانشگاه است که از سال 1390 بر اساس اصول کشاورزی ارگانیک و استاندارد ملی ارگانیک 11000 ایران مدیریت می شود. این مزرعه امسال نیز همچون سنوات گذشته تحت نظارت بازرسان ارگانیک قرار داشت و برای چهارمین سال پیاپی موفق به دریافت گواهی ارگانیک شد. در این مزرعه از هیچگونه سم و کودشیمیایی مصنوعی استفاده نشده و تمامی روش­های مدیریت آفات، بیماری­ها و علف­های هرز بر پایه احترام به طبیعت و استفاده از روش­های طبیعی و غیرشیمیایی است. در جهت مدیریت آفات علاوه بر حفظ و تقویت زیستگاه­های میزبان دشمنان طبیعی، عوامل کنترل بیولوژیک از جمله زنبورهای پارازیتوئید با توجه به فصل و نیاز موجود، در این مزرعه رهاسازی می­شوند که توانسته­اند جمعیت آفات را به میزان مطلوبی کنترل نمایند. به علاوه حاصلخیزی خاک بدون استفاده از کودهای شیمیایی مصنوعی و بر پایه استفاده از کودهای آلی، کود سبز، باکتری­های همزیست تثبیت کننده ازت، آیش و بازگرداندن بقایا به خاک می­باشد.

از آنجا که گروه اگروتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد طی چهل سال گذشته به عنوان نهادی پیشرو در امر آموزش و پژوهش کشاورزی پایدار و تولیدات ارگانیک فعال بوده است، در سال جاری نیز سعی شد با برگزاری بازدیدهای متنوع همزمان با ماه سپتامبر که به عنوان ماه ارگانیک در جهان شناخته می­شود امکان همکاری های مشترک و انتقال دانش فنی به سایر نهادهای مرتبط صورت گیرد.

در دو بازدید جداگانه در تاریخ های 13 و 14 شهریور 1399، جناب آقای محمدرضا کلائی، شهردار محترم مشهد و جناب آقای محمدرضا حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد و جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این مزرعه بازدید کردند.

جناب آقای دکتر کوچکی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد که می­توان ایشان را به عنوان بنیانگذار تفکر ارگانیک در دانشگاه­های ایران نامید در این بازدید بر اهمیت محصولات ارگانیک در ایران و جهان و عملی بودن تولید آنها در مقیاس ملی اشاره کردند.

جناب آقای کلائی، شهردار مشهد بر لزوم همکاری­های مشترک در امر تولید و توزیع این محصولات که جای خالی آنها در سبد خانوارها حس می­شود تاکید کردند.

اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز امکان اجرای طرح­های پژوهشی مشترک در زمینه تولیدات ارگانیک را مطرح کردند.

index

index1

index2

index3

index5

اخبار دانشکده