دوشنبه 28 مهر 1399

همواره در تفریحات و طبیعتگردی ها، آسیب های زیادی به درختان وارد می شود. شکستن شاخه های درختان برای برپایی آتش و خطر گسترش آن همیشه وجود داشته است. از طرف دیگر، مناطقی در دنیا و حتی ایران وجود دارد که بدلایل مختلف، پخت و پز روزمره در آنجا با هیزم و به صورت کاملا سنتی، همراه با دود فراوان صورت می گیرد. امری که به مشکلات تنفسی در خانم های خانه دار آن مناطق منجر می گردد. تخمین زده می شود که بیش از 5/2 میلیارد از جمعیت جهان برای پخت و پز متکی به زیست توده هستند و سالانه بیش از 6/1 میلیون مرگ ناشی از استنشاق این دود رخ می دهد.

حاصل 2 سال تحقیق به صورت پایان نامه و پروژه تحقیقاتی به سرپرستی دکتر محمدعلی ابراهیمی نیک، عضو هیات علمی گروه مهندسی بیوسیستم، طراحی یک اجاق خوراک پزی میکروگازیفایر شده است. این اجاق، بر مبنای اصول گازیفیکاسیون کار می کند، به اینصورت که در آن، با ورود مقدار معین و محدود اکسیژن، فقط مقداری از چوب، اکسید (محترق) میشود تا گرمای لازم برای پیرولیز باقی چوب ها را فراهم کند. چوب به گاز تبدیل می شود و هوای ثانویه که در بین دو جداره پیشگرم شده است، در بالا به این گازها می رسد و شعله ای زیبا و بدون دود را تشکیل می دهد. با مصرف چوب بسیار کم نسبت به آتش معمولی، شعله ای یکنواخت را برای مدت طولانی ارائه می دهد (نیم ساعت شعله با یک کیلو خرده چوب).

کاربرد این اجاق در طبیعتگردی ها، مناطق محروم و عشایر و نیز مواقع بحرانی مانند زلزله، سیل و ... می باشد که در تمامی آن ها، ایمنی بالا، آسودگی پخت و پز و تاثیر بسیار کم بر محیط زیست نمایان است. هدف مجریان طرح، ایجاد کسب و کار برای تعدادی از فارغ التحصیلان بر بستر محصولی برای افزایش رفاه افراد جامعه و در عین حال دوستدار محیط زیست عنوان شده است. مجری طرح، از پیشنهادهای سرمایه گذاران در این زمینه استقبال می کند. چنین محصولی علاوه بر بازار داخل، پتانسیل فروش بالایی در آفریقا دارد. البته در حال حاضر این محصول به شکل تجاری وارد بازار شده است.

 

 

 

Stove 1

 

Stove 2 

Stove 3

 

Stove 4

 

اخبار دانشکده