یکشنبه 3 اسفند 1399
كتاب ”كيفيت و فيزيولوژي پس از برداشت گياهان زينتي “ اثر آقاي دكترعلي تهراني فر عضو هيات علمي دانشكده كشاورزي و خانم مهندس آزاده رشيدي ، تازه ترين اثر انتشار يافته انتشارات دانشگاه فردوسي مشهد است كه به علاقمندان اين حوزه عرضه گرديده است.
توليدكنندگان گياهان زينتي مي توانند با كاربرد علم و دانش مناسب، محصولات خود را از زمان برداشت تا هنگامي كه به دست مصرف كننده مي رسانند با كيفيتي قابل قبول و براي مدت زماني طولاني تر حفظ كنند. همچنين، مي توان انتظار داشت كه تلفات مواد گياهي در زنجيرۀ توليد تا مصرف به حداقل برسد. اين موارد به كاهش هدررفت دسترنج توليدكنندگان و بهبود وضع معيشتي آنان كمك خواهد كرد. ازسوي ديگر، آشنايي با استانداردهاي موردنياز براي عرضۀ محصولات زينتي به بازارهاي بين المللي مي تواند توليدكنندگان ايراني را براي فعاليت در چنين بازارهايي تشويق كند تا با اعتمادبه نفس بيشتري در اين راه قدم بردارند. در كتاب حاضر سعي بر آن است تا اصول اوّليه و علمي فيزيولوژي پس از برداشت محصولات زينتي و نيز راهكارهاي عملي براي حفظ كيفيت اين محصولات با استناد به منابع علمي معتبر و استانداردهاي بين المللي عرضۀ محصولات زينتي به خوانندگان ارائه شود.
گياهان زينتي - فيزيولوژي پس از برداشت از موضوعاتي است كه در اين كتاب به آن پرداخته شده است