مراسم بزرگداشت روز جهانی ذا در روز یکشنبه مورخ 24 مهرماه 1401 با همکاری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مشهد، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشجویان مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و نیز دستاندرکاران صنایع غذایی در مراکز اجرایی و صنعت غذای استان در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید. در این رویداد، آقای دکتر پناهی (مدیر پژوهشهای کاربردی دانشگاه فردوسی مشهد)، آقای دکتر کیانیراد (رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی)، آقای دکتر مرتضوی (استاد پیشکسوت و برجسته گروه علوم و صنایع غذایی)، خانم دکتر محبی (مدیرگروه علوم و صنایع غذایی)، خانم دکتر عین افشار (عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی)، خانم دکتر بلوریان (عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی)، خانم دکتر عمادزاده (عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی) در زمینه اهمیت جایگاه دانش و توسعه شرکتهای دانش بنیان در تامین امنیت مواد غذایی پرداختند.
همچنین در این مراسم پنل صنعتی در قالب پرسش و پاسخ با حامیان صنعتی همایش برگزار گردید. در پایان قطعنامه رویداد شامل مواردی چون تاکید بر تشکیل دبیرخانه دائمی روز جهانی غذا در گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، تخصیص بودجه کافی و حمایتهای لازم جهت انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی، ایجاد یک ساختار تشکیلاتی مستقل و واحد تحت عنوان سازمان غذا، بررسی و رفع چالشهای تولید دانش بنیان با همکاری بخشهای R & D نیمه متمرکز و هم اندیشی سیاستگذاران و معاونت علمی ریاست جمهوری با واحدهای آموزشی – پژوهشی در راستای توسعه اکوسیستم نوآوری به تصویب رسید.