- اخبار دانشکده
- جلسات دفاع
- همایش ها
- مدیریت توسعه
- انجمن های علمی
- پیوندها
اخبار دانشکده

مشارکت عضو هیئت علمی گروه آموزشی مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در تألیف اولین کتاب کاربردی هوش مصنوعی در کشاورزی با عنوان AI Applications in Food Processing and Packaging
چهارشنبه, 17 ارديبهشت 1404 09:00دکتر رسول خدابخشیان کارگر، عضو هیئت علمی گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، در نگارش فصل سیزدهم از کتاب تخصصی و بین المللی AI Applications in Food Processing and Packaging مشارکت داشته است. این کتاب در سال ۲۰۲۵ توسط انتشارات معتبر Royal Society of Chemistry به چاپ رسیده و به عنوان یکی از نخستین آثار علمی منتشر شده در حوزه به کارگیری فناوریهای نوین هوش مصنوعی در آنالیز...

برگزیده شدن عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهدبه عنوان استاد نمونه کشوری سال 1404
چهارشنبه, 17 ارديبهشت 1404 07:36در مراسم سی و دومین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشور که روز سهشنبه 16 اردیبهشت 1404 با حضور دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور و دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تهران برگزار شد، از دکتر عبدالرضا باقری، عضو هیئت علمی گروه آموزشی بیوتکنولوژی و بهنژادی گیاهی و دکتر محمد صال مصلحیان، عضو هیئت علمی گروه آموزشی ریاضی محض دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان استاد...

اهدای لوح تقدیر عضو هیئت علمی گروه آموزشی مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد بعنوان یکی از اعضای هیئت علمی برتر دانشگاههای کشور در همکاری با جامعه و صنعت سال ۱۴۰۳
چهارشنبه, 17 ارديبهشت 1404 07:11به استناد گزارش منتشره توسط دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نام دکتر کامران داوری ، عضو گروه آموزشی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، به همرا نام دو عضو هیئت علمی دیگر این دانشگاه، بعنوان «اعضای هیئت علمی برتر دانشگاههای کشور در همکاری با جامعه و صنعت 1403» در فهرست افتخارآفرین مذکور قرار گرفته و با اهدای لوح تقدیر از آنان تجلیل و قدردانی بعمل آمد. ضمن عرض تبریک،...

برگزاری مراسم روز ملی آزمایشگاهها در دانشگاه فردوسی مشهد
شنبه, 13 ارديبهشت 1404 06:19امسال نیز با هدف تجلیل از فعالان حوزه آزمایشگاهی و به همت مدیریت شبكه آزمایشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد، رویداد بزرگداشت “روز ملی آزمایشگاهها“ در روز چهارشنبه مورخ 10 اردیبهشت ماه 1404 از ساعت 10 الی 12 در تالار خیام دانشكده مهندسی برگزار شد. این مراسم به منظور معطوف نمودن توجه همگان، بویژه پژوهشگران، محققان، مدیران مراكز علمی، تحقیقاتی و آموزشی به نقش و اهمیت كارشناسان آزمایشگاهها و كارگاهها در...

برنامه های دانشکده کشاورزی به مناسبت هفته سرآمدی آموزش - اردیبهشت 1404
چهارشنبه, 10 ارديبهشت 1404 07:43
جلسات دفاع
برگزاری جلسه دفاع خانم عطیه بحرینی
دوشنبه, 02 مهر 1403 07:54عنوان پایان نامه پیشبینی سیل شهری با استفاده از هوش مصنوعی (مطالعه موردی: شمال شهر تهران) مقطع و رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آب - سازههای آبی استاد راهنما آقای دکتر خداشناس، آقای دکتر مساعدی...
برگزاری جلسه دفاع آقای علی درافشان ری
دوشنبه, 02 مهر 1403 07:52عنوان پایان نامه بررسی اثر پرتودهی گاما بر سرعت و کیفیت پخت لوبیا قرمز ایرانی (Phaseolus vulgaris .L) مقطع و رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش صنایع غذایی استاد راهنما آقای دکتر...
برگزاری جلسه دفاع خانم فاطمه رویینی
یکشنبه, 01 مهر 1403 10:27عنوان پایان نامه اثر پوشش خوراکی کیتوزان و ژل آلوئهورا بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت میوه انجیر مقطع و رشته کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش میوه کاری استاد راهنما آقای دکتر داوری نژاد زمان ساعت...
برگزاری جلسه دفاع آقای جواد صمیمی
یکشنبه, 01 مهر 1403 10:25عنوان پایان نامه تاثیر پایه بر میزان حساسیت و تغییرات بیوشیمیایی برخی ارقام گلابی به بیماری آتشک مقطع و رشته دکتری علوم و مهندسی باغبانی - فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان باغبانی استاد راهنما...
برگزاری جلسه دفاع آقای علی بابایی
یکشنبه, 01 مهر 1403 04:37عنوان پایان نامه توسعه و ارزیابی گلدان کامپوزیتی زیست تخریب پذیر مقطع و رشته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی - بازیافت و مدیریت پسماند استاد راهنما آقای دکتر آق خانی زمان ساعت 10، روز سه...
برگزاری جلسه دفاع آقای علی نوروزی
یکشنبه, 01 مهر 1403 04:35عنوان پایان نامه بررسی شاخصهای محیطی و اقتصادی، اجتماعی تاثیرگذار بر گزینش انواع روشهای آبیاری، (مطالعه موردی: دشت میامی استان سمنان). مقطع و رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آب - آبیاری و زهکشی...
برگزاری جلسه دفاع آقای سعید خلیفه
یکشنبه, 01 مهر 1403 04:33عنوان پایان نامه توسعه یک مدل غیرخطی ماسکینگام و تخمین مقادیر بهینه پارامترهای آن در روندیابی سیلاب با استفاده از هیبرید الگوریتمهای فراکاوشی مقطع و رشته دکتری علوم و مهندسی آب - سازههای آبی استاد...
برگزاری جلسه دفاع خانم الناز کرباسچیان
یکشنبه, 01 مهر 1403 04:21عنوان پایان نامه مهار بیان ژن MSTN با روش DNAi در موش صحرائی مقطع و رشته کارشناسی ارشد علوم دامی - ژنتیک و اصلاح دام و طیور استاد راهنما آقای دکتر جوادمنش زمان ساعت 12، روز سه شنبه، مورخ 1403/07/03...
برگزاری جلسه دفاع خانم بهاره فروزان نیا
یکشنبه, 01 مهر 1403 04:14عنوان پایان نامه بررسی رشد و زندهمانی Limosilactobacillus fermentum 4-17 به همراه ویتامین D3 و B1 انکپسوله شده با تیمار فراصوت مقطع و رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش زیست فناوری...
برگزاری جلسه دفاع خانم فاطمه مشکانی
یکشنبه, 01 مهر 1403 04:12عنوان پایان نامه بررسی اثر انواع کودهای شیمیایی، بیولوژیک، دامی، آلی و محلولپاشی عنصر روی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرتشیرین (Zea mays L.) در شرایط مشهد مقطع و رشته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی استاد...

آغاز بکار همایش تخصصی ملی امنیت غذایی و رونق تولید در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چهارشنبه, 27 آذر 1398 09:36افتتاحیه همایش تخصصی ملی امنیت غذایی و رونق تولید به میزبانی گروه آموزشی اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، صبح امروز چهارشنبه 27 آذر ماه 1398، برگزار شد. در افتتاحیه این همایش،...

همایش: نکته های کاربردی پژوهشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی
چهارشنبه, 20 آذر 1398 05:57چهارشنبه 20 آذر 1398

معرفی دوره کارآموزی بلندمدت
چهارشنبه, 01 شهریور 1402 11:27آشنایی با دوره کارآموزی بلندمدت فرصتی استثنایی برای ورود دانشجویان به بازار کار کارآموزی بلند مدت، یک دوره یکساله حضور دانشجویان دانشگاه فردوسی در صنایع و شرکتهای مرتبط با حوزه رشتههای آنها...

اولویت های پژوهشی در حوزه کشاورزی
سه شنبه, 20 آذر 1397 09:571- بیماری زوال و خشکیدگی درختان مو در تاکستان ها این بیماری که در منطقه شیوع زیادی دارد با نام محلی کور چشمه در بین زارعین شناخته شده است. علایم بیماری کندی رشد، دیر سبز شدن درخت در بهار، عقب ماندگی...

دفتر توسعه و انتقال فناوری دانشکده
دوشنبه, 15 مرداد 1397 08:12معرفی همكاران مركز مسئول توسعه و انتقال فناوری: آقای دكتر جلال برادران مطیع كارشناس مركز: برنامه استراتژیک دفتر ارتباط با جامعه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد 1- چشم انداز دفتر ارتباط با جامعه...

مسابقه اتاق فرار راز هفتم
شنبه, 16 آذر 1398 06:10با وجود امکانات آموزشی - رفاهی بسیاری که در دانشگاه و دانشکده وجود دارد، اطلاع از این امکانات موجب استفاده و بهره برداری بیشتر دانشجویان در طول تحصیل خواهد شد. انجمن های علمی دانشکده کشاورزی با هدف...

انجمنهای علمی دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
دوشنبه, 11 آذر 1398 04:21انجمن علمی به عنوان یک تشکل خودجوش که بدنهی اصلی آن دانشجویان هستند امکانی برای فعالیت داوطلبانه دانشجویان در جهت پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانشهای نوین و تخصصی در دانشگاه است. به نوعی فعالیت...
- خبرگزاری تخصصی کشاورزی
- سامانه دسترسی به پایان نامه های دانشگاه اصفهان
- نشریه طبیعت ایران
نشریه "طبیعت ایران" به منظور توسعه دیدگاه ها و دانش سیاستمداران، سیاست سازان، پژوهشگران، اساتید، دانشجویان، کارشناسان، بهره برداران و سایر علاقمندان به منابع طبیعی ایران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نامه شماره 94/24779 در تاریخ 1394/11/10 مجوز نشر دریافت کرده است.
اطلاعیههای آموزش
اطلاعیههای آموزش

راهنمای دریافت دانشنامه و ریزنمرات پایان تحصیلات
یکشنبه, 25 شهریور 1403 03:53راهنمای دریافت دانشنامه و ریزنمرات پایان تحصیلات (روزانه) راهنمای دریافت دانشنامه و ریزنمرات پایان تحصیلات (نوبت دوم)

فرمهای موردنیاز جهت ثبتنام مقاطع ارشد و دکتری سال 1403
یکشنبه, 11 شهریور 1403 05:48فرم معدل دانشجویان سال آخر کارشناسی شرکت کننده در آزمون ارشد 1403 فرم مخصوص میانگین تعداد واحدهای گذرانده دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1403 فرم معدل...

تقویم آموزشی سال تحصیلی 1403-1404
شنبه, 10 شهریور 1403 09:11تقویم آموزشی سال 1403-1404 - نیمسال اول تقویم آموزشی سال 1403-1404 - نیمسال دوم تقویم آموزشی سال 1403-1404
دوره تحصیلی مشترک، کد رشته 23621، کارشناسی ارشد اگرواکولوژی سال 1403 براساس تفاهم نامه بین دانشکده کشاورزی و دانشگاه کاسل آلمان
چهارشنبه, 16 خرداد 1403 05:53قابل توجه داوطلبین کد آزمون 1303 (اگرواکولوژی و ژنتیک گیاهی) که مجاز به انتخاب رشته شدند؛ دوره تحصیلی مشترک، کد رشته 23621، کارشناسی ارشد اگرواکولوژی سال 1403 براساس تفاهم نامه بین دانشگاه فردوسی...
اطلاعرسانی در خصوص بازه زمانی درخواست مرخصی و حذف ترم دانشجویان
سه شنبه, 10 بهمن 1402 07:37احتراما به استحضار میرساند بر اساس شیوهنامه و تقویم آموزشی دانشگاه، دانشجویانی که متقاضی اخذ مرخصی تحصیلی برای نیمسال آینده می باشند، لازم است درخواست خود را از طریق درخواست آموزشی در پرتال پویا،...
سمت: مسئول دفتر گروه آموزشی بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی
شماره تماس: 38804679-051
گرایش ها در مقطع کارشناسی ارشد
- اصلاح نباتات
- بیوتکنولوژی کشاورزی
گرایش ها در مقطع دکتری
- بیوتکنولوژی کشاورزی - گیاهی
مرتبه علمی: دانشیار
گرایش: اصلاح نباتات، ژنتیک مولکولی
تلفن تماس: 38805729-051
مدیران گروه از ابتدا تاکنون
نام و نام خانوادگی | مرتبه علمی در هنگام تصدی | دوران تصدی |
---|---|---|
دکتر فرج اله شهریاری | استادیار | 1382 تا 1386 |
دکتر عبدالرضا باقری | استاد | 1386 تا 1388 |
دکتر سعید ملک زاده | استادیار | 1388 تا 1393 |
دکتر نسرین مشتاقی | استادیار | 1393 تا 1396 |
دکتر سعید ملک زاده | دانشیار | 1396 تا 1398 |
دکتر امین میرشمسی کاخکی | استادیار | 1398 تا 1403 |
دکتر علیرضا سیفی | دانشیار | 1403 تاکنون |
مقدمه
در آینده ای نه چندان دور، گیاهان کنونی قادر به رفع نیاز بشر نخواهند بود. در جهانی با خاک، آب و هوای آلوده، زمین های شور و در مضیقه آب، فقط گیاهانی خارق العاده خواهند توانست آرامش بیشتری به بقای بشر بدهند. استفاده هوشمندانه از بیوتکنولوژی، تولید گیاهان خارق العاده را ممکن می سازد. اگر چه مسلماً وجود چنین گیاهانی شرط لازم و کافی نیست، اما لزوم آن ها نیز بر هیچ عقل سلیمی پوشیده نیست. توقف یا نادیده انگاشتن بیوتکنولوژی در ممالک ضعیف تر نتیجه ای جز عقب ماندگی بیشتر آن ها از دنیای پیشتاز در پی نخواهد داشت. لزوم وجود بیوتکنولوژی، تحقیقات گسترده مرتبط با آن، ایجاد امکان تولید محصول برای آن و تبلیغ و مصرف فرآورده های مهندسی شده، واضح و مبرهن است. با درس گرفتن از گذشته و نگاهی به آینده می توان فهمید که بحث بیوتکنولوژی، بحث بودن یا نبودن نیست، بلکه بحث چگونه بودن است.
بیوتکنولوژی را کاربرد علم مهندسی در استفاده مستقیم یا غیر مستقیم از موجودات زنده و یا اجزا و تولیدات آن ها در حالت طبیعی یا تغییر یافته آن موجودات تعریف کرده اند. بیوتکنولوژی متشکل از تکنیک های مختلفی است که با قصد بهبود ژنتیکی موجودات مورد نظر و یا بهره برداری از سیستم های زنده و اجزای آن ها، برای منفعت انسان طراحی شده اند.در واقع بیوتکنولوژی محصول تعامل بین علم بیولوژی و تکنولوژی است.
در طی چند دهه گذشته فنونی ابداع شده اند که بنظر می رسد در زمینه پیشبرد تحقیقات حاضر در علوم گیاهی و بهره برداری از دانش کسب شده در تولید محصولات جدید، مطالب زیادی برای عرضه داشته باشند. اولین زمینه از راهکارهای جدید، مرتبط با دست ورزی و سپس کشت سلول ها، بافت ها، اندام ها و سلول های گیاهی بدون پوشش (پروتوپلاست) در کشت بافت می باشد. زمینه دوم، مهندسی ژنتیک یا تکنولوژی DNA نوترکیب است، که نقطه آغاز آن، تحقیقاتی بر روی میکروارگانیزم ها بوده و پیشرفت بسیار سریعی داشته است. با مهندسی ژنتیک، دانشمندان روش های دقیق تری برای اصلاح حیوانات اهلی و گیاهان زراعی برتر، در اختیار دارند. این تکنولوژی امکان دست ورزی دقیق ژن ها را فراهم می نماید. در سال های اخیر، این دو زمینه از تحقیقات با بیوتکنولوژی عمومی به یکدیگر مرتبط گردیده و با فراهم آوردن امکان دست ورزی دقیق مواد ژنتیکی، از قابلیت استفاده در گونه های متعددی از گیاهان برخوردار می باشند. بویژه تکنیک های DNA نوترکیب تا بحال در توضیح مکانیسم های اساسی گیاهان در سطح مولکولی نقش بسزایی داشته است. با استفاده از این تکنولوژی امکان جداسازی قطعه ای از DNA و بررسی خصوصیات آن وجود دارد و با کلون کردن توالی های DNA در سلول های باکتریایی، این توالی ها می توانند به مقادیر زیاد برای تجزیه و تحلیل تکثیر گردند. تکنولوژی DNA نوترکیب، علاوه بر فراهم آوردن اطلاعات پایه در ارتباط با ساختار و بیان ژن، موقعیت و فرصت دست ورزی مواد ژنتیکی و تبادل مواد ژنتیکی در بین موجودات مختلف را فراهم می آورد. تکنولوژی های جدید راهکار بهتری را برای کنترل و دست ورزی اهداف فراهم کرده اند و حصارهای خاص گونه ای مانعی بر سر راه آن ها محسوب نمی شود. این فنون جایگزین اصلاح نباتات مرسوم نیستند، بلکه با ایجاد روش های نوین، دسترسی به اهدافی که با روش های مرسوم امکان پذیر نیست را ممکن می سازند.
دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با احساس مسئولیت در این باره، از اواسط دهه 70 شمسی به تقویت بنیه علمی و جذب و هدایت کادر علمی خود پرداخت و بعنوان اولین پیشگام، سنگ بنای تاسیس این رشته را در کشور پایه گذاری کرد. اکنون سال هاست که این دانشکده دارای گروه آموزشی فعالی تحت عنوان «گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی» است و در زمینه تحصیلات تکمیلی به تربیت نیروی انسانی مجرب و کارآمد می پردازد. این گروه در حال حاضر شامل 4 عضو هیئت علمی با درجه استادی، 2 عضو با درجه دانشیاری و 2 عضو در مرتبه استادیاری است و در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به تربیت دانش پژوهان کارآمد در رشته بیوتکنولوژی کشاورزی مشغول است. بعلاوه در مقطع کارشناسی ارشد در رشته اصلاح نباتات نیز دانشجو می پذیرد و امید می رود در برنامه توسعه خود به برپایی دوره ها و گرایش های بین رشته ای جدید و مطابق با ضرورت های فضای علمی و کسب و کار در کشور و آنچه در جهان این علم می گذرد، دست پیدا کند. در این مدت علاوه بر تربیت و فارغ التحصیلی بیش از 200 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و قریب به 50 نفر فارغ التحصیل در مقطع دکتری داشته است که بسیاری از آنان اکنون در دانشگاه های سراسر کشور مشغول ارائه خدمت می باشند. از جمله دستاوردهای علمی مکتوب نیز به چاپ بیش از 300 عنوان مقاله و بیش از 20 جلد کتاب در قالب تالیف، ترجمه یا گردآوری می توان اشاره داشت.
تعداد واحدهای درسی
تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی 32 واحد است که شامل دروس بیوشیمی، میکروبیولوژی عمومی، ژنتیک مولکولی مقدماتی، روش تحقیق، ژنتیک تکمیلی، بیوتکنولوژی گیاهی مقدماتی، سیتوژنتیک، مهندسی ژنتیک، ریز ازدیادی و کشت بافت های گیاهی و دروس انتخابی شامل کاربرد کامپیوتر در بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات تکمیلی، سمینار و 6 واحد پایان نامه می باشد.
وضعیت اشتغال
فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی می توانند در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و یا در مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و مؤسسات تحقیقاتی دیگر به امر پژوهش مشغول شوند، به برنامه ریزی و هدایت امور اجرایی در زمینه بیوتکنولوژی کشاورزی، تدریس دروس مربوط به بیوتکنولوژی و علوم وابسته در آموزشکده ها و دانشکده های کشاورزی و یا به جمع آوری، شناسایی، حفظ و نگهداری میکروارگانیسم های مرتبط با بخش کشاورزی در بانک سلولی بپردازند. برای اجرای پروژه ها و طرح های تحقیقاتی حول محور تولید فرآورده های بیولوژیک مورد استفاده در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن از جمله سموم بیولوژیک، کودهای بیولوژیک و فرآورده های با ارزش مورد استفاده در صنعت غذا، مشغول به کار شوند.
کتاب های گروه اقتصاد کشاورزی
کتاب های گروه اگروتکنولوژی
کتاب های گروه بیوتکنولوژی
کتاب های گروه علوم دامی
کتاب های گروه علوم و صنایع غذایی
کتاب های گروه علوم و مهندسی آب