1. اخبار دانشکده
  2. جلسات دفاع
  3. همایش ها
  4. مدیریت توسعه
  5. انجمن های علمی
  6. پیوندها

همه اخبار

همه جلسات دفاع

چهارشنبه, 27 آذر 1398 09:36

افتتاحیه همایش تخصصی ملی امنیت غذایی و رونق تولید به میزبانی گروه آموزشی اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، صبح امروز چهارشنبه 27 آذر ماه 1398، برگزار شد. در افتتاحیه این همایش،...

دوشنبه, 25 آذر 1398 04:44

یکشنبه 24 آذر 1398

همه همایش ها

چهارشنبه, 01 شهریور 1402 11:27

آشنایی با دوره کارآموزی بلندمدت فرصتی استثنایی برای ورود دانشجویان به بازار کار کارآموزی بلند مدت، یک دوره یکساله حضور دانشجویان دانشگاه فردوسی در صنایع و شرکت‌های مرتبط با حوزه رشته‌های آن‌ها...

سه شنبه, 20 آذر 1397 09:57

1- بیماری زوال و خشکیدگی درختان مو در تاکستان ها این بیماری که در منطقه شیوع زیادی دارد با نام محلی کور چشمه در بین زارعین شناخته شده است. علایم بیماری کندی رشد، دیر سبز شدن درخت در بهار، عقب ماندگی...

دوشنبه, 15 مرداد 1397 08:12

معرفی همكاران مركز مسئول توسعه و انتقال فناوری: آقای دكتر جلال برادران مطیع كارشناس مركز: برنامه استراتژیک دفتر ارتباط با جامعه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد 1- چشم انداز دفتر ارتباط با جامعه...

همه مطالب

شنبه, 16 آذر 1398 06:10

با وجود امکانات آموزشی - رفاهی بسیاری که در دانشگاه و دانشکده وجود دارد، اطلاع از این امکانات موجب استفاده و بهره برداری بیشتر دانشجویان در طول تحصیل خواهد شد. انجمن های علمی دانشکده کشاورزی با هدف...

دوشنبه, 11 آذر 1398 04:21

انجمن علمی به عنوان یک تشکل خودجوش که بدنه‌ی اصلی آن دانشجویان هستند امکانی برای فعالیت داوطلبانه دانشجویان در جهت پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانش‌های نوین و تخصصی در دانشگاه است. به نوعی فعالیت...

همه مطالب

اطلاعیه‌های آموزش

یکشنبه 6 بهمن 1398

در پی شیوع علایم سفیدی گل زعفران در مزارع صالح آباد از توابع شهرستان تربت حیدریه (عکس یک) نمونه برداری از مزارع انجام و نمونه ها برای بررسی بیشتر به دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد منتقل شدند.

11

 شکل یک: علایم گل سفید زعفران در مزرعه

در این مزارع گلبرگ های گل های زعفران به رنگ سفید و گل ها بدشکل شده بودند (شکل 2). کلاله گل ها ضعیف، پیچ خورده و نارنجی رنگ بودند (شکل 3).

12

شکل دو: گلهای سفید شده زعفران در مقایسه با گل عادی

 13

شکل سه: کلاله حاصل از گلهای سفید شده در مقایسه با کلاله گل عادی

بررسی ها در قالب آنالیز آب آبیاری، آنالیز خاک، بررسی وجود عوامل بیماری زای قارچی و باکتریایی، بررسی وجود عوامل ویروسی و شبه ویروسی در بنه ها و آنالیز داده های هواشناسی بود.

- نتایج بدست آمده نشان داد که شرایط آب آبیاری تغییری نکرده و آب در زمره آب های مناسب کشاورزی قرار دارد.

- مهمترین یافته در آنالیز تجزیه خاک کمبود شدید پتاسیم و ماده آلی در کلیه نمونه ها بود.

- در ریشه تعدادی از بنه ها علایم پوسیدگی وجود داشت که از آن ها قارچ فوزاریوم جداسازی شد. البته پوسیدگی ریشه مشکل شایع در بنه ها نبود.

- شواهدی از آلودگی ویروس ها ردیابی شده ولی تکمیل آزمایش ها به زمان بیشتری احتیاج دارد.

- در آنالیز داده های هواشناسی مشخص شد که یک دوره سرمای متوالی در اواخر پاییز در منطقه وجود داشته است.

با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد که علایم سفیدی گل در زعفران ناشی از تنش سرمایی در زمان گل دهی بنه ها است که در اثر مدیریت تغذیه نامناسب در مزرعه تشدید شده است. در اثر تنش سرما اکسیداسیون نوری کارتنوئیدها و بدنبال آن چرخه زانتوفیل در گیاه فعال شده تا امکان تحمل سرما برای گیاه فراهم شود. در اثر این واکنش زئازانتین تجزیه شده و سیگنال دهی اسید آبسزیک در گیاه انجام میشود. در اثر تجزیه زئازانتین میزان کروسین موجود در کلاله ها نیز بشدت کاهش می یابد. تجزیه زئازانتین به وسیله آنزیم های CCD منجر به سفید ماندن رنگ گل زعفران می شود.

لازم به ذکر است که مدل سازی شرایط ایجاد گل سفید زعفران در شرایط آزمایشگاهی در حال انجام است.

همچنین از همکاری واحد ویژه خدمات تخصصی، آزمایشگاه کیفیت آب و محیط زیست و آزمایشگاه خاکشناسی دانشکده کشاورزی سپاسگذاری می گردد.

 

کتاب های دانشکده

ویدئوها و وبینارهای آموزشی

وبینارها مصاحبه ها

وبینارها

مصاحبه ها

نشریات علمی و پژوهشی

صندوق قرض الحسنه دانشکده کشاورزی

1891 دانشجو
118 عضو هیات علمی
13560 دانش آموخته
39 دانشجوی بین المللی
188 رشته/مقطع تحصیلی
10 گروه آموزشی